Nieuws

Summersale
16 juli 2019

Tijdens de summersale krijgt u maar liefst 25% korting op alles, behalve maatwerk en reparaties!
Onze kampioenskorting is naadloos overgegaan in de summersale, waardoor u nog steeds 25% korting krijgt op alles, behalve maatwerk en reparaties.
De summersale is in ieder geval geldig tot 27 juli, want wij hebben vakantie van 28 juli t/m 19 augustus 2019.
 
Lees meer >
< Lees minder

Kampioenskorting -actie is verlengd!-
17 juni 2019

Het biljartteam van L&B Ledermode is landskampioen eredivisie driebanden geworden in de Buffalo League!

Om dit te vieren geven wij in de hele maand juni en juli maar liefst 25% kampioenskorting op alles!!*

*m.u.v. maatwerk en reparaties.
Bericht in de Bode van week 25 - 2019:


(Ook hier te lezen)Ad Braspenning van L&B Ledermode met de kampioensschaal, links Gerwin Valentijn, rechts Kees Broos.
(Foto: Johan Wagenmakers)


HOEVEN - Het biljartteam van L&B Ledermode heeft vorige week twee seizoenen eredivisie driebanden afgesloten met een niet meer verwacht landskampioenschap. Bij de strijd om de nationale beker afgelopen weekend strandde het team echter in de halve finales. Het biljartteam houdt na dit seizoen op te bestaan. Het team verhuist naar Maarssen, krijgt een nieuwe hoofdsponsor en daarmee ook een nieuwe naam.
 

DOOR JOHAN WAGENMAKERS
 

Het team bestaande uit John Tijssens, Gerwin Valentijn, Peter de Backer, Dave Christiani en Eddy Merckx heeft op de valreep het onmogelijke alsnog waargemaakt. Miste het in het eerste seizoen de play-offs, dit jaar kwamen de biljarters in de reguliere competitie niet verder dan een vierde plaats en haalde daarmee op het nippertje nu wel de nacompetitie. En daarin wist het team behoorlijk te stunten: in de halve finale een overtuigende winst op titelverdediger SIS Schoonmaak uit Den Haag en in de finale een dubbele winst tegen het Zundertse STZ (8-0 en 2-6). Daarmee werd het team, met als thuishaven 't Tapperijke in Hoeven, kampioen in de Buffalo league. Een week later nam STZ In de halve finale van de beker echter revanche door L&B uit te schakelen.
 

Op papier


De landelijke Buffalo league bestaat in totaal uit 12 teams, die vanaf september tot en met maart een gehele competitie spelen. De beste vier gaan daarna over naar de play-offs om onderling om het kampioenschap te strijden. "Vooraf op papier waren we zeker een van de topfavorieten," vertelt Gerwin Valentijn, "maar achteraf gezien zijn we vrij onverwacht kampioen geworden. Nadat we de eerste finalewedstrijd met grote cijfers hadden gewonnen, ben ik in de terugwedstrijd reserve geweest, zodat we uiteindelijk allemaal hebben meegedaan." De 51-jarige Gerwin heeft al een heel biljartleven achter de rug, waarbij hij zelfs tussen de jaren '94 en '04 achtste op de wereldranglijst heeft gestaan. "Eigenlijk speelde ik toen beter als dat ik kon."


Turbulente jaren


Ad Braspenning, eigenaar van L&B Ledermode dat sinds twee jaar naamsponsor is, speelt zelf ook al jaren biljart. "Ik speel nu in L&B 2 in de vierde divisie en wij zijn dit jaar óók kampioen geworden. Kees Broos van 't Tapperijke heeft mij twee jaar terug benaderd om naamsponsor van dit team te worden. We waren het snel eens met elkaar," vertelt Ad. "Naast het beschikbaar hebben van een goede speelruimte, moet je een naamsponsor en teamleiders vinden én de wedstrijdkosten afdekken vooraleer je mee kunt doen. Uiteraard ben ik blij met dit kampioenschap, want het waren twee turbulente jaren," legt Kees Broos verder uit. "Als klein manneke kwam ik al bij Kees Broos over de vloer. Ik heb in heel veel verschillende teams en clubs gespeeld. Dit is een mooie - wat mij betreft voorlopige - afsluiting van onze carrière," zegt Gerwin strijdbaar.

Dat zegt Gerwin omdat er zeer waarschijnlijk én noodgedwongen een einde komt aan het L&B Ledermode biljartteam. Door allerlei interne strubbelingen, met name op sponsorgebied waar de huidige naamsponsor part noch deel aan heeft, verhuist de club naar het Utrechtse Maarssen en krijgt daarbij tevens een nieuwe naam en hoofdsponsor. De Backer, Merckx en Christiani verlaten het team en Tijssens en Valentijn gaan mee naar Utrecht.


Sponsoren

"Heel erg jammer dat het zo moet eindigen. Als spelers konden we erg goed met elkaar overweg, maar twee hoofdsponsors veroorzaakten zodanige problemen dat het team nu uit elkaar is gevallen," zegt Gerwin. "Sponsoren die de biljartsport een warm hart toedragen roep ik bij deze op, zodat we alsnog een vervolg aan dit succes kunnen geven en toch door kunnen starten. Het zou zonde zijn dat één van de mooiste biljartzalen van Nederland, met een goede publieke belangstelling, verstoken zou zijn van biljarten op het hoogste niveau," merkt Kees ten slotte hoopvol op.


 
 
Lees meer >
< Lees minder

Winnaars acties 40 jarig jubileum
1 januari 2019

Eind 2018 hadden wij diverse jubileumacties in onze winkel en online vanwege ons 40 jarig bestaan.
De winnaars kunt u hier vinden.
 
Lees meer >
< Lees minder

40 jarig jubileum - artikel in de Halderbergse Bode
27 oktober 2018

In de Bode (lokale weekkrant) staat deze week een leuk artikel over ons 40 jarig jubileum. 
Lees het hier

 
Lees meer >
< Lees minder

40 jarig jubileum!
3 oktober 2018

Hoera! Wij bestaan 40 jaar! Dat betekent de laatste 3 maanden van 2018 feest!
L&B bestaat alweer 40 jaar en wie jarig is trakteert. Wij hebben deze mijlpaal namelijk vooral aan onze klanten te danken.
Daarom hebben wij elke maand een aantal verschillende leuke winacties en aanbiedingen bedacht.
Klik hier om onze jubileumpagina te openen.
 
Lees meer >
< Lees minder

Nieuwe website!
27 augustus 2018

Vanaf heden kunnen wij met gepaste trots onze nieuwe website presenteren!

Met een vernieuwd logo en een frisse uitstaling van onze nieuwe website hopen we u nog beter van dienst te kunnen zijn en willen we u graag op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes.
U kunt nu veel gemakkelijker zoeken naar het door u gewenste artikel. Dit kan via de zoekfunctie, maar ook door middel van de verschillende categorieën.
Heeft u nog vragen of opmerkingen over onze nieuwe website (zowel positief als negatief) dan horen wij die natuurlijk graag.

Mocht u niet alle informatie op de website vinden die u nodig heeft, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Buiten de website kunt u ons natuurlijk ook volgen via onze social media kanalen. Klik hiervoor op één van de logo's linksboven op de pagina.
 
Lees meer >
< Lees minder