Nieuws

L&B sluit de deur voorgoed op vrijdag 29 april 2022!
12 maart 2022

Zoals u wellicht al wist gaan wij stoppen met ons bedrijf. De definitieve datum is nu ook bekend: vrijdag 29 april 2022 is de laatste dag dat we geopend zijn!
We hebben ons pand verkocht, en op 10 juni zal het pand van eigenaar wisselen. Zo hebben we zelf nog even de tijd om alles op te ruimen, en netjes over te dragen aan de nieuwe eigenaar.
 
Daarom hebben we tot en met 29 april ook totale leegverkoop! Houdt hiervoor onze social media in de gaten, maar denk o.a. aan lederen kleding, kledingrekken, paspoppen, spiegels, fournituren, kantooraccessoires, enzovoorts...

 
Lees meer >
< Lees minder

Ad en Anny stoppen met L&B Ledermode
21 oktober 2021

OUDENBOSCH  - Of er definitief een einde komt aan L&B Ledermode en Motorkleding is nog niet helemaal zeker. Dat het ondernemersechtpaar Ad en Anny Braspenning eruit stapt staat wel vast. “Alleen als zich een koper meldt die de zaak onder dezelfde naam voort wil zetten blijft L&B nog bestaan, anders valt na 43 jaar het doek. Het is tijd voor ons om te gaan genieten,” zeggen ze.

Dit artikel staat in week 42 (2021) in de Halderbergse Bode. Dit artikel is ook hier te zien.

Ad (67) komt oorspronkelijk uit Etten-Leur en Anny (65) uit Overa, tussen Effen en Rijsbergen. Ze hebben elkaar leren kennen bij zaal Romantica in Zundert. “L&B bestaat deze maand 43 jaar en zelf zit ik al 50 jaar in het vak,” vertelt Ad.“Ik ga nog steeds niet met tegenzin naar de zaak, maar de afgelopen tijd hebben we een paar dierbaren zien wegvallen en dan ga je toch eens nadenken.” Iemand die de zaak voort wil zetten is (nog) niet voorhanden, dus bereidt het ondernemersechtpaar zich voor op een definitief einde. “Wanneer we precies sluiten weten we nog niet. Als we een koper krijgen en alles leeg moeten maken kan het snel gaan, anders blijven we op een laag pitje nog open. Eerst maken we de klanten blij met wat we nog op voorraad hebben en waar we 50% korting op geven en op sommige artikelen nóg meer.”
 
Van A tot Z
 
Op 17-jarige leeftijd is Ad per toeval in het vak terechtgekomen. “Eerst werkte ik bij de stratenmakers. In mijn vrije tijd reed ik behoorlijk goed pony. Bij ons in de buurt was een Rotterdammer komen wonen aan wiens zoon ik les gaf. Hij haalde mij over om voor hem te komen werken. Later kwam ook Ton de Laat bij datzelfde lederen kleding bedrijf in Prinsenbeek werken. Vroeger moest je van A tot Z het jasje helemaal zelf maken. Ik heb het vak geleerd door veel te kijken, veel te doen, modelboeken te bekijken en uit te werken. Ton en ik hebben jaren later ontslag genomen om voor onszelf te beginnen. L&B staat dan ook voor de Laat en Braspenning. Ton is elf jaar ouder dan ik en is tien jaar geleden uit het bedrijf gestapt. Nog elke dinsdagochtend komt hij een bakje koffie drinken.”
 
VW-busje
 
Begonnen werd er in een klein winkeltje op de Markt in Etten-Leur. “In die tijd maakten we alles zelf, ook voor winkeliers door heel Nederland.” Al snel werd er verhuisd naar een pand aan ’t Groenewoud in Oudenbosch. “Een oud VW-busje was onze eerste bedrijfswagen. Helemaal zelf opgeknapt en in onze bedrijfskleuren geverfd.” L&B was het eerste bedrijf wat zich in 1988 vestigde op het industrieterrein Bosschendijk. “Onze klanten komen nu uit héél Nederland en uit België tot voorbij Antwerpen.” Het mede-organiseren van braderieën, modeshows en artiestenavonden is iets waar het echtpaar met veel plezier op terugkijkt. “Tot tweemaal toe was de Bosbadhal in Hoeven uitverkocht. Tijdens een optreden van André Hazes was er een bommelding en moest alles eruit.”
 
Buxusplanten
 
Genieten wil het echtpaar onder meer van hun grote tuin. “In het buitengebied waar wij wonen kun je nog echt genieten van de vogels en de stilte.” Het kweken van buxusplanten is een beetje een uit de hand gelopen hobby van Ad waar hij nu meer tijd voor gaat krijgen. Onlangs heb ik voor de gein mijn werkuren eens geteld,” zegt Ad tot slot. “Uitgaande van een werkweek van 40 uur was ik nu 110 jaar oud geweest,” lacht hij.
 
Lees meer >
< Lees minder

40 jarig jubileum - artikel in de Halderbergse Bode
27 oktober 2018

In de Bode (lokale weekkrant) staat deze week een leuk artikel over ons 40 jarig jubileum. 
Lees het hier

 
Lees meer >
< Lees minder

40 jarig jubileum!
3 oktober 2018

Hoera! Wij bestaan 40 jaar! Dat betekent de laatste 3 maanden van 2018 feest!
L&B bestaat alweer 40 jaar en wie jarig is trakteert. Wij hebben deze mijlpaal namelijk vooral aan onze klanten te danken.
Daarom hebben wij elke maand een aantal verschillende leuke winacties en aanbiedingen bedacht.
Klik hier om onze jubileumpagina te openen.
 
Lees meer >
< Lees minder

Nieuwe website!
27 augustus 2018

Vanaf heden kunnen wij met gepaste trots onze nieuwe website presenteren!

Met een vernieuwd logo en een frisse uitstaling van onze nieuwe website hopen we u nog beter van dienst te kunnen zijn en willen we u graag op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes.
U kunt nu veel gemakkelijker zoeken naar het door u gewenste artikel. Dit kan via de zoekfunctie, maar ook door middel van de verschillende categorieën.
Heeft u nog vragen of opmerkingen over onze nieuwe website (zowel positief als negatief) dan horen wij die natuurlijk graag.

Mocht u niet alle informatie op de website vinden die u nodig heeft, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Buiten de website kunt u ons natuurlijk ook volgen via onze social media kanalen. Klik hiervoor op één van de logo's linksboven op de pagina.
 
Lees meer >
< Lees minder