Veelgestelde Vragen

Regelmatig krijgen wij vragen van mensen met betrekking tot lederen kleding. Met deze pagina hopen wij uw vragen te kunnen beantwoorden.

Verkopen jullie ook lederen kleding online?

Nee, wij verkopen geen lederen kleding online, en wij hebben dus ook geen webshop. Wij zijn namelijk van mening dat ieder lederen kledingstuk anders aanvoelt, en omdat leer een natuurproduct is, moet je dit echt zelf voelen.
Tevens wil er ook nog wel eens wat verschil in de maatvoering zijn, aangezien wij verschillende leveranciers hebben voor onze producten.
Wel proberen wij op onze site alvast een zo goed mogelijk beeld te geven van onze collectie, maar in het echt komt een lederen kledingstuk vaak toch wat anders over. Het beste kunt u dus gewoon naar onze winkel in Oudenbosch komen, waar we nog veel meer keuze hebben dan op onze website staat vermeld.

Het leer van mijn jas is vuil geworden door het dragen of door een ongelukje. Hoe kan ik mijn jas het beste reinigen?

Het reinigen van leer is moeilijk en vraagt een specifieke aanpak per soort leer, de kwaliteit en de aard van de verontreiniging. Probeer het leer vooral niet zelf 'op goed geluk' schoon te maken, zeker niet met reinigingsmiddelen! Het beste wat u kunt doen is even onze winkel bezoeken, zodat we samen met u kunnen kijken wat de beste methode is.

Leer heeft soms kleine vlekjes, en de textuur en elasticiteit van het in een kledingstuk verwerkte leer kan soms wisselen. Hoe komt dat?

Ondanks dat leer grondig bewerkt wordt, is het nog steeds mogelijk dat enkele natuurlijke sporen te zien zijn, zoals insectenbeten, littekens van wonden en huidplooien. Dit draagt in hoge mate bij aan het natuurlijke karakter van het leder.

Maken jullie zelf ook lederen produkten?

Jazeker, wij hebben o.a. nog diverse lederen jassen, broeken, vestjes, rokjes en jurkjes in onze collectie. Deze kunnen wij (eventueel) op maat maken, in de door uw gewenste kleur. Ook kunnen er eventueel nog aanpassingen aan worden gedaan, zoals bijvoorbeeld extra zakken, of een andere kraag. Hiervoor beschikken wij over een eigen atelier.


Hieronder kunt u zien wat wij in 2014 voor de bruiloft van een klant hebben gemaakt. (Deze foto's mogen wij met toestemming van de klant op onze website zetten.)

Wij hebben het gele pak en het zwarte pak mogen maken voor de twee heren, het paarse jurkje voor de dame, het blauwe vestje en het zwarte vestje voor de kinderen.
Klik op de afbeelding voor een vergroting:

                 

Repareren jullie ook lederen kleding?

Ja, wij kunnen heel veel verschillende dingen repareren. Hieronder enkele voorbeelden:
 
  • Een winkelhaak in het leer kunnen wij bijna onzichtbaar wegwerken.
  • Als de rits van een jas slecht open of dicht gaat, of als de rits na het dichtritsen weer open gaat staan, dan kunnen wij hier eenvoudig een nieuwe trekker op zetten. Hier kunt u vaak zelfs even op wachten.
  • Als er tandjes van de rits kapot zijn, dan is het mogelijk om er een hele nieuwe rits in te laten zetten door ons. Dit is echter wel iets meer werk, zodat u de jas dient achter te laten bij ons. Wij maken dit dan zo spoedig mogelijk in orde voor u.
  • Het is zelfs mogelijk om een nieuw pand in een jas te laten zetten, of een nieuwe voering.
  • Is uw oude leren jas helemaal vaal geworden en/of verkleurd door de zon, dan kunnen wij hem voor u helemaal opnieuw oppoetsen, zodat de jas er weer helemaal als nieuw uitziet. U kunt natuurlijk ook bij ons een flesje leather care aanschaffen, zodat u zelf uw jas kunt poetsen.